Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ...ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Τέλος της έκθεσης "Άρτος, Οίνος, Έλαιον - Από την αρχαιότητα στο σήμερα"
Την προηγούμενη εβδομάδα τέλειωσε η έκθεση "Άρτος, Οίνος, Έλαιον - Από την αρχαιότητα στο σήμερα" που οργάνωσε και παρουσίασε η "Διέξοδος", υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου 2011.

Επρόκειτο για μια έκθεση που σχεδίασε ο εικαστικός επιμελητής της "Διεξόδου" κ. Βαγγέλης Ρόμπολας παρουσιάζοντας, με μια φρέσκια εικαστική ματιά, τις επιδράσεις της "μεσογειακής τριάδας" στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

Η έκθεση κατά την δίμηνη λειτουργία της υποδέχθηκε 4.400 περίπου επισκέπτες απ΄όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 1.300 μαθητές στους οποίους προσφέρθηκαν 52 ωριαία εκπαιδευτικά προγράμματα.

Mε το μήνυμα αυτό η "Διέξοδος" θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους άμεσα ή έμμεσα βοήθησαν στην πραγματοποίησή της και συγκεκριμένα:

- Τις εταιρείες ΑΣΤΙΓΞ - Ελαιουργικές επιχειρήσεις Εμμανουήλ Γιαννούλη (Φοινικιά Μεσολογγίου) και Ένωση Γεωργικών Συνεταιρσμών (ΕΑΣ) Μεσολογγίου - Ναυπακτίας που ήταν οι βασικοί χορηγικοί συμπαραστάτες της έκθεσης καθώς και τις υποστηρίκτριες εταιρείες "ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε", Οινοποιία Σωτηρίου, "ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ" και "Τα μυλέλια".

Ευχαριστεί επίσης θερμά

-Τους κυρίους Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Ανδρέα Ματθίδη και Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο για την πραγματοποίηση διαλέξεων στα πλαίσια της έκθεσης.

-Το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, το Μουσείο Παράδοσης & Τέχνης Αγγελικής Τσεβά, το Πολιτιστικό ίδρυμα του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς, τις κυρίες Βάσω Γκοβάτσου και Ελένη Πριοβόλου καθώς και τον κ. Θεοχάρη Προβατάκη για την παραχώρηση αντικειμένων από τις ιδιωτικές τους συλλογές.

-Την κυρία Αλτάνη Δακαλάκη για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων, την κυρία Θεώνη Κουλουρή για την επεξεργασία των κειμένων, τον κ. Σπύρο Καινουργιώτη για την τεχνική υποστήριξη, τον κ. Γιώργο Καλογεράκη για την οικονομική διαχείριση και τον κ. Κώστα Νούλα για την οικονομική εποπτεία της έκθεσης.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά όλες τις τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα, διότι με τα συνεχή ρεπορτάζ, κριτικές, συνεντεύξεις και άλλα δημοσιεύματα και μεταδόσεις τους, βοήθησαν στην ακτινοβολία της έκθεσης πέραν των στενών ορίων της περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: