Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Οι Γιορτές Εξόδου τελείωσαν - Η έκθεση συνεχίζεται...


Μια πρωτοποριακή προσέγγιση της "Διεξόδου" για το "αλάτι της γης"

Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός Μουσείου Άλατος

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου στο Μεσολόγγι, όπου χτυπάει η καρδιά του αλατιού στην Ελλάδα, η έκθεση "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός". Πρόκειται για μια ιστορική και εικαστική έκθεση στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου 2010 που παρουσιάζεται στους χώρους του Μουσείου και της Πινακοθήκης του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος".

Την έκθεση κατά την μηνιαία μέχρι τώρα διάρκειά της έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες απ΄όλη την Ελλάδα -αριθμός ρεκόρ για Μουσείο της περιφέρειας

Με την παρουσίαση της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα έκθεσης αυτής, αλλά και με τις πάμπολλες ιστορικές αναφορές και ποικίλες λειτουργίες του αλατιού, οι διοργανωτές της έκθεσης φιλοδοξούν να αναδείξουν την ανάγκη δημιουργίας στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ενός Μουσείου Άλατος , μιας και η Ελλάδα είναι η μοναδική από τις αλατοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου που δεν διαθέτει αντίστοιχο Μουσείο.

Η έκθεση "ΑΛΑΤΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ" δεν αποτελεί απλώς και μόνο την κατάληξη μιας δίχρονης πορείας έρευνας και σχεδιασμού για την τελική παρουσίασή της αλλά μια πρόταση εργασίας και το έναυσμα για μια ουσιαστική συζήτηση με θέμα τη δημιουργία ενός τέτοιου Μουσείου με όλο και περισσότερους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους.

Η έκθεση λειτουργεί σε καθημερινή βάση με ελεύθερη είσοδο μέχρι 16 Μαΐου (πλην Δευτέρας και Τρίτης) απο τις 10.30 το πρωί εως 1 το μεσημέρι και απο 7 το απόγευμα εως 9.30 το βράδυ.

Για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε οργανωμένες επισκέψεις μαθητών απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία με τη γραμματεία της "Διεξόδου" (26310 51260)

Δεν υπάρχουν σχόλια: