Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ...


Ο Γενικός Διευθυντής μιας μεγάλης εταιρίας συνταξιοδοτείται. Του κάνουν λοιπόν ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Πάνω στο τσακίρ κέφι, συμβουλεύει τον διάδοχό του :

- Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, πάρε το κλειδί του του ντουλαπιού Νο 9. Εκεί μέσα θα βρεις 3 φακέλους. Πρόσεξε όμως! 'Ανοιξε το ντουλάπι μόνο σε περίπτωση πολύ μεγάλης ανάγκης και μόνο!

Περνάνε 2 χρόνια και αρχίζουν τα προβλήματα. Οι μέτοχοι εκνευρίζονται, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται. Απελπισμένος ο ΓΔ, αποφασίζει να ανοίξει το ντουλάπι. Βρίσκει τρεις φακέλους αριθμημένους, Νο 1, Νο 2 και Νο 3. Ανοίγει τον Νο 1. Είχε μέσα ένα χαρτί μόνο που έγραφε... :

"Ρίξε το φταίξιμο στον προκάτοχό σου"

Αυτό κάνει, ησυχάζουν όλοι και τα πράγματα πάνε καλά για λίγο καιρό.

Περνάνε άλλα τρία χρόνια, οι μέτοχοι φωνάζουν ξανά, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με απεργία, η παραγωγή των εργοστασίων πέφτει. απελπισμένος ο ΓΔ, ξανανοίγει το ντουλάπι και πιάνει στα χέρια του τον φάκελο Νο 2. Τον ανοίγει και βλέπει ένα χαρτί που έγραφε... :

"Κάνε γενική αναδιοργάνωση της εταιρίας"

Αυτό κάνει και όλοι ησυχάζουν για λίγο καιρό. Περνάνε άλλα 4 χρόνια και οι φασαρίες ξαναρχίζουν. Οι μέτοχοι ρευστοποιούν, οι εργαζόμενοι απεργούν, τα εργοστάσια δεν παράγουν πλέον. Απελπισμένος ξανά ο Γενικός Διευθυντής τρέχει προς το ντουλάπι, το ξεκλειδώνει και ανοίγει το φάκελο Νο 3. Είχε μέσα ένα μόνο χαρτί που έγραφε... :

"Ετοίμαζε 3 φακέλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: