Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Το τέλειο σουφλέ σοκολάτας


Συστατικά

2 κουβερτούρες των 125γρ. (εγώ βάζω "Παυλίδης")
2 σοκολάτες Lacta των 85 gr
1 κούπα ζάχαρη
1 βιτάμ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο μπεϊκιν
2 βανίλιες
5 αυγά

Οδηγίες
Λιώνω το βιτάμ, τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά)
Χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά και προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας
Στο τέλος, προσθέτω το αλεύρι και τις βανίλιες
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ξεφορμάρετε αμέσως το σουφλέ. Αφήστε το να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψετε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα. Εγώ το ψήνω μόνο 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: