ΥΛΙΚΑ
2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Από 2 λεμόνια το χυμό τους
Από 1 λεμόνι το ξύσμα
Στην μύτη του κουταλάκι μαστίχα
ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νερό
1 φλούδα λεμόνι
Μέσα σε λίγη ζάχαρη βάζουμε την μαστίχα
και την τρίβουμε, να γίνει σκόνη
( λίγη μαστίχα για να μην πικρίζει )
Χτυπάμε με το σύρμα και αφρατεύουμε
την μαργαρίνη με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού
και σιγά σιγά το σιμιγδάλι
Ρίχνουμε την σόδα μέσα στο χυμό του λεμονιού
( προσοχή γιατί η σόδα φουσκώνει)
και όλο μαζί στο μίγμα
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα,αλλά ούτε και μίξερ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 25 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170 c βαθμούς για 55΄- 60΄ λεπτά
Για να δούμε εάν έχει ψηθεί το τρυπάμε
με ένα καλαμάκι από σουβλάκι
Όταν βγει στεγνό το καλαμάκι είναι έτοιμο
Βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε το σιρόπι και αφού κόψουμε σε μερίδες
το ρίχνουμε σιγά σιγά να απορροφηθεί
Κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι
2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Από 2 λεμόνια το χυμό τους
Από 1 λεμόνι το ξύσμα
Στην μύτη του κουταλάκι μαστίχα
ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νερό
1 φλούδα λεμόνι
Μέσα σε λίγη ζάχαρη βάζουμε την μαστίχα
και την τρίβουμε, να γίνει σκόνη
( λίγη μαστίχα για να μην πικρίζει )
Χτυπάμε με το σύρμα και αφρατεύουμε
την μαργαρίνη με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού
και σιγά σιγά το σιμιγδάλι
Ρίχνουμε την σόδα μέσα στο χυμό του λεμονιού
( προσοχή γιατί η σόδα φουσκώνει)
και όλο μαζί στο μίγμα
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα,αλλά ούτε και μίξερ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 25 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170 c βαθμούς για 55΄- 60΄ λεπτά
Για να δούμε εάν έχει ψηθεί το τρυπάμε
με ένα καλαμάκι από σουβλάκι
Όταν βγει στεγνό το καλαμάκι είναι έτοιμο
Βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε το σιρόπι και αφού κόψουμε σε μερίδες
το ρίχνουμε σιγά σιγά να απορροφηθεί
Κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου